Rabu, 29 Julai 2009

groUP A y MEMBOSANKN

dlm mgu ni ak boring sgt2...kelas byk takde daripda ada...da tak taw nak bt pe...da la akhir2 bln,duit mara baru msk ari nie...ak tersangat bosan..final projek tak start lgi..ak ada msk kls manG..arap2 ley la bantu ak...kpd manja ak,b bkn tak nak msj,p x taw nak msj pe n then takde mood eaa..tak taw knape,bdn pn pnat sbb byk sgt relax...x sabo rse nak balik esk...bosan la...arap2 ak ley tahan utk satu sem lagi eaa...mood nak belaja pn tak dtg lgi eaa...maybe da pk nak g intra da kop...mgu ni ak pn ak terpakse balik kes akak ak nak kawin...ak da la ank sulung laki,kasihan plk ayh ak sorang2...oohh penatnye...kalu pk cmni ak pn x semagat nak smbg degree...mls la plk...

Isnin, 27 Julai 2009

SAHABAT BAIK KU


sahabt ku ramai...time sekolah dlu mmg ramai la...p skang ak nak cite kat u je...ak ada 2 org la shbt baikla..susah sng same2 sokmo...ak mmg syg la diaorg nie...selau tlg ak...ape y kmi bt sentiasa bersame...name dia uzer n caer...walau cmne pn kmi berpisah kn,ttp akn bersama semula...sem stu kami tak duk sebilik...bilik len2,,,time tu ak knal dgn caer jela...tu pn time mgu orintasi ak duk stu group dgn dia...dia ni tue sthun dgn ak,,,ak hormat jgk la dia...mse tu ak tak knal pn uzer...ak knal uzer pn melalui caer,sbb diaorng satu kls...sem 2 kte org duk sebilik..time tu la ak mula rapat dgn uzer...mmg kte org nie rapat sgt2...time tu ley plih roomate plk mmg best duk satu bilik satu kapla plk...nek sem 3 lgi best,da la satu bilik,pah tu satu kls plk...klau ada ape2 projek n asignment kte org sentisa jdi satu group...lgi sng bt kerja...kalu ak nak ponteng kls pn ada org nak backup...hehehe...sem 4 ni la plg bala sekali...time nie kte org kne berpecah...seme tak boley plh,ectie y tentukan...kami da la tak same blik,tak same kls...mmg menboring kn la...selamat awl sem tu kte org jdi oc...ni kerja caer la,dia org y pujuk ak dgn uzer jdi oc...ak dgn uzer ni bkn mnat sgt dgn menda2 alah cmni...da la kne interview...ak dgn uzer terpakse la mengalah,tgk2 kte org lps interview...jdilah oc S1'2009...first time ak jdi oc...hahaha...semangat giler time tuee...kembali semula cte sem 4,da jauh terlajak psl oc ak nie...awl2 sem tu ley la thn lagi,jmpe n mkn same sokmo...tpi ble tbe time cbuk nak berjumpa sari pn susah...msg2 cbuk dgn hal msing2...mkn len2 tmpat...mnda ni x la berlarutan smpai skrg,da name persahabatan...akhir2 sem,nak dkt final kte org rapat balik...stdy kt library same2...kmbali cm dulu...hahaha...ak bangga ar pye sahabat cm korang...harap perasahabatan kte kn berkekalan walau berlainan negeri n bahase...thanks uzer n caer y byk tlg ak belajo idup tmpat org eaa...asal ak org kmpg je la...hehehe

PENgenALAN DiRI kU...


ak nie jenis relex je..x byk sgt masalah tue..tpi masalh tu mmg ada sokmo,p mcm tu la..ak sentisa hapy...ak tak nak la org sekeliling ak terlibat sme dgn masalah ak terutama sahabat ak...ak jenis y hapy jgk la dgn kawan y ak knal dan memahami ak..ak ni susah jgk nak bergaul dgn orng...ak tak suka knal seseorg utuk sekadar kawan saje...prinsip ak bile da knal biar btol2 knal...y tu baru name persahabatan,walaucmne pn gaduh akn berbaik semula...biar keakraban tu sentiasa terjalin...ak jenis suke jage ati member,ak rela mengalah kalu gaduh pape k,persahabatan y terjalin tu lebih pnting...walau cmne pn ak x suke dgn org tue, ak takkan tnjuk dpn dia,setakat kutuk belakang tu boley la jgk...hehehe...ak ni x la sejahat mane,nakal tu ada la jgk...bese la tu manusia kn...ak nie kadang2 tue suke jgk kutuk org,sekadar gurauan kawan2...x la smpai gaduh2...ak x suke sgt kwn dgn org cepat TOUCHING...kne kutuk cket da nak majuk...pe dia lagu tuee...time dia kutuk org,mak ai kalah ak...taw da diri tue tak ley kne kutuk,jgn kutuk org...org gtu mmg x ley jdi kwn ak...ak pnh jgk kne kutuk dgn kwan2 ak,mcm nak nangis rse p tu time mula2 dulu la...p leni alhamdulillah la ley thn lgi...kalu sorng je y kutuk tu takpe lagi,tpi kalu 5-6 org tue tergugat jgk la kesabaran tue...sbb ak kutuk org pn kaw2 jgk...hahaha...kdg2 menda nie ley erat lgi persahabatan kte jgk...tpi ak nak nasihat la k org y kuat kutk nie,time kutuk tue jgn la libat mak ayah...oohhh,ley bawak gaduh tuee,stkt kutuk awek tu ley lgi...p kte kne tgk org la jgk,kalu jenis panas baran cri penyakit la...jgn korang tkt plk nak kawan dgn ak,ak okey je sebenarnye...bese ak kutuk dgn kawan2 yg btol2 ak knal je...org baru jarang la...k la sapa kt nie je ttg diri ak...kalu ada rse cm nak tmbah lgi,ak tmbah la...salam

PERMULAAN BLOG KU

org pgl ak zaie...ak org ganu,maybe korng bce blog ak pn da taw bahse ak..ak mla minat dgn blog nie kes tgk blog member ak...macm best je ada blog eaa,ley ltk gambar...ley syer everything dgn org tukang bace...ak pn try la nak bt jgk,,,ley cte ksah seharian ak...boring2,tension2 k ley lps kt blog nie...ak x reti sgt nak karang2 cite ni,,,p kalu pengalaman kte sendiri tu ley la...kalu ayt cm bodoh2 cket tu sory ar...msti awok mg bosan kn...p lyn je la..kalu bab reka2 tu mmg ak x reti...sapa cni je la...tu je la,,,ley ak gtaw...nti bce kisah diri ak plok eaa...